باورهای اشتباه در مورد روغن زیتون فرابکر

باورهای اشتباه در مورد روغن زیتون فرابکر و بکر

همیشه باید به دنبال روغن‌زیتون فوق بکر «پرس سرد اول» باشید

باورهای اشتباه در مورد روغن زیتون فرابکر زیاد است. که یکی از این موارد همین است. پرس سرد یک اصطلاح بازاریابی است. روغن‌زیتون‌ با فشار دادن استخراج نمی‌شود، بلکه با استفاده از یک فرآیند مکانیکی به نام سانتریفیوژ کردن در دمای کم استخراج می‌شود. سیستم استخراج سانتریفیوژ که به آن دکانتر افقی نیز می‌گویند، از نیروی گریز از مرکز چرخش برای جدا کردن روغن از خمیر زیتون (شامل گوشت میوه، پوست میوه) و آب استفاده می‌کند. قبل از ورود به دستگاه سانتریفیوژ زیتون با کمک روش‌های مکانیکی له شده و خمیر می‌شود.

روغن‌زیتون تصفیه‌شده «پرس دوم» حتی بهتر از «پرس سرد اول» است.

این هم یک باور اشتباه است. روغن‌زیتون فرابکر «اول پرس سرد»، پرس دوم در تولید مکانیکی روغن‌زیتون وجود ندارد. روغن‌زیتون تصفیه‌شده فرآیند شیمیایی کاملاً متفاوتی از روغن‌زیتون فرابکر را طی می‌کند.

روغن‌زیتون بی‌بو چربی و کالری کمتری دارد

این باور اشتباه است. روغن‌زیتون بی‌بو به چربی و کالری اشاره نمی‌کند، روغن‌های بکر فرآیند شیمیایی و تصفیه خاصی را طی می‌کنند و تبدیل به روغن بی‌بو می‌شوند.

روغن‌زیتون کدر سالم‌تر است

کدر بودن روغن‌زیتون به دلیل ذرات بسیار ریز زیتون است که پس از فرآوری در روغن وجود دارند. کدر بودن نشانه مواد مفید بیشتر در روغن نیست. اگر روغن‌زیتون شما شفاف بود ولی کدر شده است احتمالاً به معنای این است که در دمای خیلی سرد نگهداری می‌کنید. اگر بعد از خرید متوجه شدید که چیزی شبیه ابر یا چیزی در زیر شیشه روغن‌زیتون ته‌نشین شده است این یعنی روغن‌زیتون خیلی سریع بسته بندی شده است. در روغن‌زیتون ضرخشان به دلیل بسته‌بندی سریع بعد از روغن‌کشی ممکن است کمی لرت در ته شیشه وجود داشته باشد که جای نگرانی نیست.

رنگ نشانگر کیفیت است

رنگ‌روغن نشانگر کیفیت نیست. در عوض، رنگ چیزهایی در مورد روغن مانند تنوع و رسیده بودن زیتون و همچنین آب و هوایی که زیتون در آن رشد کرده است را نشان می‌دهد.

روغن‌زیتون فرابکر را باید در یخچال بگذارید

می‌توانید روغن‌زیتون فرابکر را در یخچال قرار دهید؛ اما باید در نظر داشته باشید که ذوب مکرر می‌تواند ماندگاری روغن را کاهش دهد. توصیه می‌شود روغن‌زیتون را در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید. روغن‌زیتون که به‌درستی و باز نشده نگهداری می‌شود، یک سال و نیم تا دو سال ماندگاری دارد. پس از باز شدن، باید ظرف حداکثر 12 ماه استفاده شود.

با روغن‌زیتون چیزی سرخ نکنید

شاید شنیده باشید که روغن‌زیتون را نباید گرم کرد یا برای سرخ کردن استفاده کرد زیرا نقطه دود پایینی دارد – نقطه دود دمایی است که روغن در آن شروع به دود شدن می‌کند. این یک آدرس غلط دادن و گمراه‌کننده است. نقطه دود روغن‌زیتون به کیفیت و تازگی روغن بستگی دارد. روغن‌های باکیفیت‌تر و تازه‌تر نقاط دود بالاتری دارند، حدود 400 درجه فارنهایت معادل 204 درجه سانتی‌گراد دارد. در درست کردن یک نیمرو هیچ وقت چنین دمایی تجربه نمی‌شود.

حرارت دادن روغن‌زیتون باعث تولید چربی ترانس می‌شود

گرم کردن روغن‌زیتون در آشپزخانه خانه شما نمی‌تواند چربی ترانس تولید کند. چربی‌های ترانس در طول هیدروژنه شدن اتفاق می‌افتند – یک فرآیند صنعتی که در آن هر روغن می‌تواند با حرارت و فشار بسیار بالا به چربی جامد تبدیل شود.

پختن روغن‌زیتون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد می‌شود

این باوری اشتباه است. رادیکال‌های آزاد زمانی تشکیل می‌شوند که چیزی گرم می‌شود و تحت استرس قرار می‌گیرد، برای مثال، بدن ما هنگام ورزش، رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی که به‌طور طبیعی در روغن‌زیتون فرابکر باکیفیت بالا وجود دارند، با نسل‌های رادیکال‌های آزاد (مواد سرطان‌زا بالقوه) در طول پخت‌وپز و در بدن ما، پس از مصرف مبارزه می‌کنند و آن‌ها را از بین می‌برند.

برای خرید روغن زیتون فرابکر و بکر کلیک کنید

با کمک ابزار زیر این مطلب را برای دوستان خود ارسال کنید

https://zarakhshan.com/?p=1324

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب جالب

مطالب دیگر از دنیای روغن زیتون

زیتون شکسته

کالری زیتون شکسته

کالری زیتون شکسته: آیا رژیم شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد؟ زیتون شکسته یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین انواع زیتون‌ها در بین ایرانیان است. اما زیتون شکسته چقدر کالری دارد؟ در

ادامه مطلب
عکس یک شیشه روغن زیتون خراب شده روی تخته در فضای تاریک

آیا روغن‌زیتون خراب می‌شود؟

آیا روغن‌زیتون خراب می‌شود؟ روغن‌زیتون خراب می‌شود یا نه به نحوه نگهداری ما بستگی دارد. به‌طورکلی بله روغن‌زیتون خراب می‌شود. اگرچه روغن‌زیتون ماندگاری بالایی دارد، اما باگذشت زمان و در

ادامه مطلب